Corona

De lopende therapieën kunnen doorgaan. In mijn praktijk houd ik mij uiteraard aan de voorschriften van het RIVM in deze periode waarin we de last van het coronavirus zo veel mogelijk proberen te beperken. 

 
Ook de beroepsverenigingen hebben richtlijnen geschreven waar ik mij aan houd. 
Dit betekent concreet:
  • Afspraken kunnen weer doorgaan in de praktijk (face to face).  Daarbij houden we minstens 1,5 meter afstand en geven we geen hand ter begroeting of afscheid.  
  • Als dat nodig is, vinden afspraken via beeldbellen plaats. Voor beeldbellen maak ik gebruik van een applicatie die voldoet aan de veiligheidsvoorschriften rond privacy. Hoewel ik zelf in eerste instantie wat huiverig was voor deze manier van werken (het leek me ongemakkelijk, een beetje spannend en minder goed werkzaam) blijkt dit in werkelijkheid mee te vallen en soms zelfs voordelen op te leveren! 
  • De praktijk wordt goed schoongehouden en na elk bezoek worden deurknoppen e.d gereinigd en de ruimten gelucht. 
  • Bij ziekte; verkoudheid, koorts, hoesten, keelpijn, gaan de afspraken in de praktijk niet door en worden verzet of zo mogelijk vervangen door (beeld)bellen. Ook bij milde of heel milde klachten mogen de afspraken niet doorgaan. Uiteraard worden (kort van tevoren) afgezegde afspraken in deze periode niet in rekening gebracht